Waar naar toe...

Pianorecital in Art Base - Brussel: René van Sluis speelt "Weemoed en Verstilling"

Brussel - 24/11/19

Programma

Chopin:Nocturnes, Polonaise, Prelude
Schubert: Impromptu
Schumann:Arabesque en Romance
Brahms: Rhapsodie

Aanvang

14u00

Inkom

12.5 euro - verminderd tarief voor studenten tot 26 jaar en werkzoekenden

Locatie/Adres

Art Base - Zandstraat 29 -1000 Brussel

Bereikbaar

Infos en reserveren :
Art Base
29, Zandstraat
1000 Brussels
Belgium

 www.art-base.beinfo2@art-base.beTo make a reservation, please send us an email, specifying the event, the date and the number of seats.
It will be valid after our confirmation.


Location (Google Map link)
• Art Base is located in the centre of Brussels at 29 Rue des Sables, opposite the Comics Museum.
• Art Base is easily accessible by metro( Gare Centrale, or Botanique), and five minutes by foot from the Grande Place and City 2, the main shopping centre of the city

Extra info

René van Sluis begon zijn muzikale opleiding met pianolessen van zijn moeder, die concertpianiste was. Op 11-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn pianostudies bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam, en op advies van zijn zangpedagoge Maartje Kliffen, ging hij zang studeren aan het Conservatorium van Arnhem bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.
Van 1979 tot 2007 heeft René van Sluis als concertzanger succesvol op grote podia in Europa gestaan. Zijn concerten brachten hem o.a. naar Brussel, de Scala van Milaan, Birmingham, Londen, Keulen en Amsterdam. Zijn grootste successen heeft hij in het Koninklijk Concertgebouw gekend met zijn liederenrecitals. Hij werd er begeleid door Levente Kende, Tom Bolle, Rinus Groot, Pablo Escande en Eva Scholtens. Zijn grote operarollen waren in Händel's Alexander's Feast, Acis en Galatea, Giulio Cesare en Verdi's Don Carlos, I Vespri Siciliani en Macbeth.
Sinds zijn terugkeer op het podium als concertpianist, gaf hij solorecitals o.a. in Amsterdam (de Amstelkerk), Brussel (het MIM en het Koninklijk Conservatorium) en Florence. Zijn concerttour brengt hem in het najaar ook nog op 24 november om 14.00 uur naar Brussel voor een pianorecital in Artbase, en op 14 december speelt hij om 19:00 uur in la Cathédrale Sainte Croix des Arméniens in Parijs.

De vraag aan René van Sluis waarom weer de piano?
"Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi." (Interview NH Dagblad 11 juli 2018)


© 2019 - WaarNaarToe
[1241 evenementen]