Waar naar toe...

Reeks van 10 lessen bio-energetica

Gent - 23/4/19 - 25/6/19

Programma

Op dinsdag 23 april start een nieuwe reeks bio-energetica die gedurende 10 weken doorgaat van 20u00 tot 22u00 in de prachtige zaal boven Kiné Consult op de Ottergemsesteenweg 209 te Gent.

Hierin gaan we de spanningen in ons lichaam verkennen en leren kennen, terug gaan voelen waar ze mee te maken hebben in plaats van de emoties en gevoelens die ermee verbonden zijn te onderdrukken of vast te zetten. We gaan er aandacht aan geven - zonder oordeel - waarnemen en gewaar zijn. Daarna gebruiken we beweging, onze ademhaling en expressie om die spanningen los te maken en te verlichten. Op dat moment gaat onze (levens) energie terug stromen en opent de weg van heel wat nieuwe mogelijkheden van 'zijn' zich. Meer in overeenstemming met wat ons goed doet en rust geeft in plaats van het gepieker in ons hoofd en de stress in ons lijf. In iedere sessie hebben we eerst aandacht voor het hele lichaam waarbij we onze energie gaan opladen en gaan voelen. Daarna volgt per week een stukje werk rond een bepaald lichaamsdeel en de thema's die daarmee verbonden zijn.

Aanvang

20u00

Inkom

20€ / sessie ; 200€ reeks

Locatie/Adres

Kiné Consult, Ottergemsesteenweg 209, Gent

Extra info

Hierbij alvast even de thema's per week :


Dinsdag 23 april: een eerste verkenning van het lichaam. Waar zit de spanning bij jou? Die gaan voelen en een eerste stap zetten in het leren loswerken of verzachten er van!

Dinsdag 30 april: aanleren van een reeks oefeningen die je ook thuis kan doen om het heilzame effect van bio-energetica in je leven te integreren samen met wat basis houdingen als vibratie-houdingen waarbij je kan leren ontspannen in de spanning, chaotisch ademen wat zuiverend werkt voor je lichaam, leren opladen en ontladen en contact maken met je energie- en gevoelsstroom, ...

Op dinsdag 7 mei richten we daarna onze aandacht naar onze voeten en benen. Onze voeten, de eerste schokdempers van ons lichaam die mee onze veerkracht bepalen en die ons dag in dag uit dragen. De manier waarop we onze voeten gebruiken voor steun en evenwicht is een goede indicator voor onze stabiliteit, onze ge-aard-heid. Daarna werken we wat met de benen, onze basis, ons fundament dat ervoor zorgt dat we op onze eigen benen kunnen staan en onze plaats kunnen innemen in de wereld, letterlijk en figuurlijk. Deze sessie is uiterst geschikt voor al wie meer wil leren aarden of gronden, de grond onder zijn of haar voeten wil terugvinden.

Op dinsdag 14 mei gaan we verder met de benen maar deze keer ligt de focus meer op het ontladende, expressieve werk en gaan we er ook onze stem meer bij gebruiken. Omdat we als we klein waren heel veel braaf, stil en flink moesten zijn, bouwen we veel spanning op rond onze keel die letterlijk werd dichtgesnoerd. We leerden op onze tanden bijten en zijn verleerd om ons gevoel te uiten. In de bio-energetica leren we onszelf weer expressief te uiten, zowel in beweging als in stemgeluid.

Dinsdag 21 mei gaat onze focus uit naar het bekken. De scharnier tussen onder en boven maar ook de plaats waar het leven ontstaat en uit geboren wordt. Waar we onze creativiteit en levenslust kunnen voelen als het niet vast zit. Dat er veel spanning in ons bekken zit, is niet verwonderlijk als we kijken naar alle taboe’s rond sexualiteit en de te vroege of strenge zindelijkheidstraining waarbij we spanning hebben ontwikkeld rond genitaliën en de billen. Vaak heeft dit invloed op hoe we kunnen geven en nemen, controle willen houden of kunnen loslaten. En waardoor onze vitaliteit en sexualiteit worden beknot. Een sessie voor al wie meer levendigheid en verbondenheid in zijn of haar leven wil ervaren.

Dinsdag 28 mei gaan we contact nemen met onze romp die vooral verbonden is met onze ademhaling. Chronische spierspanning in onze buik, middenrif en borstkas beperkt vaak onze ademhaling en daarmee onze vitale energie. Bij stress hebben mensen vaak last van de darmen omdat veel impulsen vanuit de buik onderdrukt worden. En dan moeten we ook onze borst inklemmen zodat die impulsen en gevoelens niet naar buiten stromen wanneer we dat niet willen en zo krijgen we contractie rond ons middenrif en hart. Voor al wie meer zuurstof naar al zijn of haar cellen wil leren brengen en terug contact wil maken met het hart en emoties.

Dinsdag 4 juni gaan we voelen hoe het met onze schouders gesteld is. We trekken onze schouders op als we bang zijn of laten ze juist hangen als we te veel verantwoordelijkheid op ons nemen. En als door die spanning onze gevoelsstroom onderbroken wordt hoe kunnen we dan uitreiken, geven of ontvangen via onze armen. We gaan vooral contact maken met de meer agressieve energie van kwaadheid, spijt en bitterheid die vooral bevroren wordt in de bovenrug.

Dinsdag 11 juni gaan we de energie in onze armen verder exploreren en dan vooral die die te maken heeft met de zachtere gevoelens van liefde, strelen en uitreiken en die vooral geuit wordt via de armen en handen.

Dinsdag 18 juni tenslotte gaan we vooral rond de nek en het gezicht werken. Dat deel van onszelf waarmee we ons aan de wereld tonen. Is dat de uitdrukking van hoe wij ons echt voelen of is het een soort masker geworden waarmee wij tonen wat we denken dat de ander wil zien. Als je jezelf in een masker (moet) wringen dan ontstaat er vaak veel spanning in de keel, mond en ogen. De nek is dan weer de bemiddelaar tussen ons hoofd en ons lichaam, tussen denken en voelen. Is er evenwicht tussen het denken en voelen of is er één die de overhand neemt en wordt het andere onderdrukt. Kunnen we ons gevoel in onze communicatie laten spreken of zijn we gewoon van op onze tanden te bijten?

Dinsdag 25 juni : In deze sessie hebben we aandacht voor het hele lichaam. Een sessie waarin we onze energie totaal gaan activeren & mobiliseren zodat we ons bruisend en levendig voelen.


© 2019 - WaarNaarToe
[1487 evenementen]