Waar naar toe...

Wat is nu juist chronische pijn en hoe gaan we ermee om?

Turnhout, Antwerpen 2300 België - 16/11/19

Programma

Infonamiddag: Wat is nu juist chronische pijn en hoe gaan we ermee om?
Spreker: Mevr. Nathalie Cardinaels

Waar: Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout
Organisatie: Chronische Pijn Vereniging ’t Lichtpuntje
Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15
Einde: ten laatste om 17u00

Aanvang

Uur: Je bent welkom vanaf 13u30. De spreker start circa 14u15

Inkom

Leden gratis + 2,5 euro voor koffie, fris , thee , onbeperkt -Niet leden € 5 ( + 2,5 euro koffie, fris , thee , onbeperkt )

Locatie/Adres

Welzijnscampus Turnhout Stationstraat 80 te 2300 Turnhout

Bereikbaar

ook toegankelijk voor rolwagens

Extra info
Nathalie Cardinaels vertelt over leven met pijn vanuit het standpunt van de psychologie.
klinisch psychologe, gedragstherapeute, mindfulness- & heartfulnesstrainer. In een algemeen ziekenhuis begeleid ik mensen met borst- en gynaecologische kanker in het borstcentrum. Daarnaast ben ik oprichtster en coördinator van psychologenpraktijk De Meiboom in Hasselt. In De Meiboom begeleid ik onder andere mensen met een burn-out, chronische ziekten, kanker, angsten en stemmingsproblemen. In het verleden schreef ik enkele boeken over omgaan met kanker en behandeling bij burn-out.
Omgaan met chronische pijn: Je ziet het niet aan de buitenkant, maar chronische pijn kan je leven behoorlijk gaan beïnvloeden en je wereld klein houden. Je kunt minder, bereikt sneller je grens en bent gewoon moe omdat je lichaamshouding verandert door de pijn (verkramptheid, opgetrokken schouders, …). Hierbij vind je de headlights in het omgaan met pijn. Er wordt ingegaan op hoe je kunt overgaan van overleven met pijn naar leven met pijn.

Pijn is wat degene die pijn heeft, zegt dat het is. En het bestaat telkens als hij zegt dat het bestaat.

McCaffery, 1979

Pijnklachten worden niet altijd serieus genomen en het vraagt vaak allerhande consultaties bij artsen en medische onderzoeken vooraleer je weet wat er nu precies aan de hand is. Maar als je pijn hebt, dan heb je ook gewoon pijn, punt aan de lijn. Laat dat geen discussiepunt meer zijn. Best kijk je van daaruit of het gaat om acute of chronische pijn en hoe je hier zo goed mogelijk mee om kunt leren gaan.

Een e-mailtje (vermeld bij de meeste events) voorkomt een teleurstelling bij eventueel gewijzigde of afgelaste evenementen.


© 2019 - WaarNaarToe
[1241 evenementen]