De leukste vakantiebestemmingen in China!

China heeft de grootste bevolking ter wereld en het is ook een van de grootste landen ter wereld. Er is dus genoeg te doen! Er zijn enorm veel bezienswaardigheden. Je hebt moderne wereldsteden zoals Hongkong, maar er zijn op het platteland ook veel traditionele dorpjes te vinden, te midden van eindeloze rijstvelden.

Om een indruk te geven van de grootte van China, het is 230 keer zo groot als Nederland! Er zijn daarom veel verschillende landschappen. Vanwege de enorme bevolking is er ook veel diversiteit in het land. Er zijn heel veel verschillende culturen.

Een paar van de top toeristische plekken zijn bijvoorbeeld de Chinese Muur en het Terracottaleger, maar ook de Li-rivier en de Huangshan berg zijn erg indrukwekkend. Hieronder kun je lezen wat de meest indrukwekkende plaatsen zijn in China, je moet ze absoluut een keer gezien hebben!

De Chinese Muur

Iedereen kent de Chinese Muur. Dit is een van de bekendste monumenten wereldwijd. Veel mensen gaan alleen naar China om de muur een keer gezien te hebben. Het is een gigantisch bouwwerk, zo’n 6000 kilometer lang. Het is zo groot dat astronauten het zelfs vanuit de ruimte kunnen zien. Deze muur is echter nooit gebouwd met het doel om toeristen van over de hele wereld een goede tijd te geven. Oorspronkelijk werd het gemaakt om het Chinese keizerrijk te beschermen. Er waren namelijk nogal wat nomadische ruitervolken die de buurt onveilig maakte. De muur voert je door uitgestrekte bossen en over gigantische bergkammen, wat het geheel nog indrukwekkender maakt. De bouw van de muur begon in de 3de eeuw voor Christus. Het werd gedaan in opdracht van de eerste keizer genaamd Qin Shi Huangdi. Tijdens de bouw vielen er velen doden te betreuren. Er wordt gezegd dat voor elke meter muur, iemand gestorven is. De arbeidsomstandigheden waren namelijk zo slecht. Er hebben dus veel mensen geleden om dit bouwwerk mogelijk te maken, echter, het eindresultaat is natuurlijk wel bewonderenswaardig! Iets wat je zeker moet zien op je vakantie in China.

Pingyao

Wanneer je naar China op vakantie gaat moet je zeker Pingyao bezoeken. Dit is een stadje uit de 14de eeuw. Het is heel bijzonder dat deze stad nog bestaat. Mao liet tijdens de culturele revolutie namelijk heel veel oude gebouwen slopen. Dit vond plaats tussen 1966 en 1971. Gelukkig zijn er nog wat ouderwetse gebouwen overgebleven. Het is eigenlijk toeval dat Pingyao nog bestaat. Het was in de loop der tijd namelijk enorm vervallen en in vergetelheid geraakt. Dat is ook de reden dat het niet op het slooplijstje van Mao stond. Een geluk bij een ongeluk dus!

Hierdoor kunnen we tegenwoordig nog steeds het mooie stadje bezichtigen. De stadsmuur is 6 kilometer. Er zijn zes toegangspoorten en om de 100 meter zie je een indrukwekkende wachttoren. De torens zijn gebouwd met een typische Chinese stijl. Ze hebben een mooi krullend dak. Wanneer je op de muur staat, van 10 meter hoog, kun je het stadje goed zien, en de interessante overblijfselen. Alles in deze voormalige handelsstad is gemaakt volgens het Yin-Yang principe. Je hebt vele kleine straatjes, maar er zijn ook hele fraaie kleurrijke markten te vinden. In de nacht worden er allerlei sfeervolle lantaarns aangestoken, terwijl het overdag vrij grijs is.

Het Terracotaleger

Qin Shi Huangdi, was een bezige bij. Hij liet niet alleen de Chinese Muur bouwen, ook onder het aardoppervlak was hij flink bezig. Hij liet hier namelijk een enorm Terracotaleger bouwen: 8000 levensgrote standbeelden. Elk standbeeld is handgemaakt, zonder gebruik te maken van een mal. Het resultaat hiervan is dat geen enkel figuur dezelfde kleding, gezichtsuitdrukking of haardracht heeft. De standbeelden beschermen de graftombe van de keizer. Deze tombe is heel erg lang verborgen gebleven. Pas in 1974 ontdekten een paar boeren deze per toeval. Het was een van de belangrijkste archeologische vondsten van de 20ste eeuw.

Vraag je jezelf af hoe het kon gebeuren dat het mausoleum zo lang niet gevonden is, en hoe het geheim zo lang verborgen kon blijven? Dit is een vrij gruwelijk verhaal. De keizer had in de loop van zijn leven veel vijanden gemaakt. Hij was bang dat deze vijanden hem iets aan zouden doen, en zijn rust in het hiernamaals zouden vestoren. Om dit te voorkomen zorgde hij ervoor dat niemand zijn begraafplaats zou vinden. Om dit te bereiken liet hij zijn hele harem en alle arbeiders die aan het project hadden gewerkt levend begraven in het mausoleum. Het complex is erg groot. Zo groot dat het nog steeds niet volledig onderzocht is. Wie weet wat voor andere gruwelijke dingen er nog gevonden worden!

Shanghai is helemaal super!

Shanghai is een van de grootste steden in China, en absoluut een plek die je een keer moet bezoeken. Vooral de skyline is schitterend. Het is vooral leuk om eens over de Bund te lopen, dit is een promenade waar vele indrukwekkende gebouwen staan. De moderne flats zijn heel erg hoog, en hebben vaak bijzondere ontwerpen. Tussen deze gigantische torens staan er ook nog wat kleinere gebouwen met een koloniale en Europese bouwstijl. Je kunt bijvoorbeeld het oude HSBC- kantoor bekijken. Deze heeft een prachtige klassieke uitstraling.

Het bijzondere aan Shanghai, veel van de flats zijn binnen een paar jaar gebouwd, dit vond voornamelijk tijdens de jaren 80 plaats. Je kan doormiddel van een ondergronds treintje naar de overkant van de rivier gaan, zodat je de gebouwen nog beter kunt zien. Het is ook mogelijk om de Shanghai Tower te bezoeken, deze heeft een lift die jou met een snelheid van 20,5 meter naar boven stuwt. Je kan ook een bezoekje brengen aan de drukste winkelstraat genaamd Nanjinglu.

Andere dingen om te doen

Natuurlijk zijn er nog meer dan genoeg andere dingen om te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar Chengdu gaan om naar de reuzenpanda’s te kijken. Iedereen is onder de indruk van deze schattige dieren. Rond deze stad leeft ongeveer 80 procent van alle panda’s wereldwijd. Een volwassen panda eet zo’n 15 kilo bamboe per dag. Het is zijn favoriete hobby naast slapen en luieren!