New York City

New York is de grootste en populairste stad van Amerika. New York wordt ook New York City en NYC genoemd, want zo onderscheidt de stad van de staat New York. New York City bestaat uit 5 verschillende boroughs, dat zijn stadsdelen. De 5 boroughs zijn Brooklyn, Manhattan, Queens, the Bronx en Staten Island. 


Brooklyn

Brooklyn is een verbastering van het Nederlandse Breuckelen. Brooklyn is het dichtstbevolkte stadsdeel van New York en heeft een oppervlakte van 251 vierkante kilometers. In Brooklyn zijn er ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Brooklyn is erg multicultureel, want er zijn Jamaicaanse, Russische, Oekraïense, Italiaanse, Joodse, Porto Ricaanse en andere culturele invloeden. 


Bezienswaardigheden

Het meest bekende bezienswaardigheid in Brooklyn is de Brooklyn Bridge. De Brooklyn Bridge verbindt Brooklyn met Lower Manhattan. Deze tuibrug komt uit 1883 en is 1825 meter lang. 


Brooklyn heeft een botanische tuin en die heet Brooklyn Botanic Garden. In het jaar 1910 is deze tuin ontstaan. De tuin heeft een oppervlakte van 21 hectare. In Brooklyn Botanic Garden staan meer dan 10.000 soorten planten. 


Ook is er een dierentuin, Prospect Park Zoo. De dierentuin zit aan de Flatbush Avenue. Sinds 3 juli 1935 is de Prospect Park Zoo een stadsdierentuin geworden. De voorganger van de Prospect Park Zoo is de Menagerie, die in het jaar 1890 geopend werd. 


Manhattan

Manhattan is een eiland met de lengte van 21,5 kilometers en heeft een breedte van 3,7 kilometers. De oppervlakte is 87,5 vierkante kilometers, maar van de 87,5 vierkante kilometers zijn er 28 vierkante kilometers water. Dit eiland heeft ongeveer 1,6 miljoen inwoners. Manhattan is het kleinste stadsdeel van New York City. Dit stadsdeel is echter wel het hart van New York City.


Bezienswaardigheden

Time Square is natuurlijk niet te missen. Het plein is het meest bezocht in Manhattan. Time Square is een bijzondere plek door alle grote schermen met reclames, mensen die op straat dansen en mensen die verkleed zijn. De mensen die zich verkleden zijn vaak verkleed als superhelden, superschurken, Disneyfiguren en andere populaire figuren. Ze willen graag dat jij een foto schiet met hun in ruil voor een fooitje. 


De top van het Rockefeller Center is een hoge wolkenkrabber. Hier heb je een uitkijkpunt op de hoogste verdiepingen. Bezoekers van de Top of the Rock worden naar verdieping 68 gebracht met de lift. Je hebt hier bijvoorbeeld zicht op het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en Central Park. De Top of the Rock wordt meestal gezien als het beste uitkijkpunt van New York.


Queens

Queens is het grootste stadsdeel in oppervlakte van New York. Queens grenst aan Brooklyn en deelt de watergrenzen met the Bronx, Manhattan en Staten Island. Er zijn ongeveer 2,3 miljoen inwoners in Queens. Hoewel veel mensen eerder voor Manhattan kiezen, is er ook wat te beleven in Queens.


Bezienswaardigheden

Astoria is een wijk in de stadsdeel van Queens. De wijk is vernoemd naar John Jacob Astor. Hij was de rijkste man van Amerika in zijn tijd. Voordat Astoria de naam kreeg was de naam Hallett's Cove. Astoria staat bekend om zijn culinaire hotspots.


Het honkbalstadion van de New York Mets heet Citi Field. Dit stadion staat in het stadspark Flushing Meadows Corona Park. Citi Field werd in gebruik genomen door de New York Mets sinds maart 2009. 


The Bronx

The Bronx ligt in het noorden van New York City. Dit stadsdeel wordt gescheiden door de Harlem River van Manhattan en door de East River wordt het gescheiden van Queens. The Bronx heeft meer dan 1,4 miljoen inwoners.


Bezienswaardigheden

The Bronx staat bekend om de Joker Stairs door de film Joker uit het jaar 2019. Deze trap werd gebruikt tijdens het filmen van de misdaadfilm en won een Oscar. Deze plek wordt veel bezocht door de fans van deze film.


The Bronx heeft een een dierentuin en dat is de grootste stedelijke dierentuin van de hele wereld. Deze dierentuin heet The Bronx Zoo. The Bronx Zoo heeft een heleboel dieren van bedreigde diersoorten tot dieren uit Azië of Afrika. 


Staten Island

Staten Island ligt het verst van het centrum van New York City en heeft ook de minste inwoners van alle stadsdelen. Dit stadsdeel heeft minder dan een half miljoen inwoners. Ook al is dit stadsdeel minder populair, is het wel een interessante plek om te bezoeken.


Bezienswaardigheden

Staten Island staat bekend om de Staten Island Ferry. Dan ga je met een veerboot van Staten Island naar Manhattan en je kunt genieten van het uitzicht op het Vrijheidsbeeld.