Frankrijk

Frankrijk is een land gelegen in westen gelegen van Europa. Frankrijk is een van de grootste landen in Europa. Het land heeft een hoop geschiedenis en vele soorten culturen. Zo staat Frankrijk bekend om de wijnen die er gemaakt wordt en het lekkere eten wat er in Frankrijk te eten is.

Geschiedenis Frankrijk

Frankrijk kent een hele hoop geschiedenis, maar de bekendste die bijna iedereen wel kent is 14 juli. Op 14 juli 1789 vond de bestorming van de Bastille-gevangenis plaats. Op die dag waren er maar een aantal arrestante aanwezig. Het volk was in die tijd erg ontevreden en er heerste een grote crisis, er kwam steeds meer verzet in het land. 14 juli 1789 was dus het begin van de Franse revolutie. Sindsdien is 14 juli een verplichte feestdag in Frankrijk en vieren zij de Franse revolutie. De meeste mensen zijn vrij op 14 juli, en de meeste winkels en gebouwen zijn ook gesloten op die dag.

Vakantie Frankrijk

Frankrijk is het populairste vakantieland onder de Nederlanders. Er gaan zo’n gemiddeld elk jaar 1,3 miljoen mensen uit Nederland naar het mooie Frankrijk. Frankrijk is erg geliefd, omdat het een mooie natuur is en het land verschillende culturen en gebieden te bieden heeft. Denk hierbij aan bergen, hoe meer je naar het zuiden gaat hoe meer bergen je tegenkomt. Ga je meer naar het noorden dan zie je vooral platteland. Ook zijn er een aantal grote steden die het zeker waard zijn om te bezoeken. Deze steden zijn, Parijs (ook de hoofdstad van Frankrijk), Marseille, Nice en Bordeaux. Er zijn nog een heleboel andere mooie steden en dorpen om te bezoeken , maar dit zijn de populairste steden waar de meeste reizigers heen gaan. 

Parijs:

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en is erg toeristisch. Parijs staat ook wel bekend als de stad van de liefde en daarom gaan er veel koppels naar Parijs. Hou je echt van geschiedenis? Dan is Parijs echt de perfecte stad! Er staan een hoop oude gebouwen met veel geschiedenis en er is veel geschiedenis in de stad te vinden. Ook zijn er veel bezienswaardigheden in de stad en er zijn een aantal populaire bezienswaardigheden in de stad, deze zijn;

  • De Eiffeltoren. Parijs staat natuurlijk bekend om de Eiffeltoren en die mag je echt niet missen als je in Parijs bent.

  • Sacré coeur. Het is een basiliek in Parijs en staat op en heuvel. Je moet een aantal treden beklimmen om boven te komen, maar dan heb je wel wat. Een prachtig uitzicht over Parijs!

  • Champs-elysees. De Champs-elysees is een van de bekendste straten in Parijs. Het is een dure straat en er staan ook dure winkels. In de straat staat ook wel misschien de bekendste rotonde van de wereld de ‘Arc de Triomphe’.


Cultuur

De Franse cultuur staat natuurlijk bekend om de Franse wijn, stokbrood en de kazen. Frankrijk kent verschillende wijnstreken waar de wijn wordt geproduceerd. Ook is het een gewoonte om tussen de middag warm te eten en pas later op de avond rond een uurtje of acht het avondeten te eten. Er is eigenlijk elk weekend wel in de dorpjes een markt te vinden, waar de Franse bevolking hun producten lokaal inkopen. Wat wij als Nederlanders goed kunnen is klagen, de Fransers staan daar heel anders in die klagen eigenlijk bijna nooit. Ook is het heel gewoon om elkaar een hand te geven als je elkaar tegenkomt.