De leukste vakantiebestemmingen in Europa

Heb jij hard gewerkt of gestudeerd de afgelopen tijd, en ben je wel toe aan een vakantie? Als het antwoord ja is, blijft nog steeds de vraag: waarnaartoe? Er zijn vele mooie plekken op de aardbol en vanwege de goedkope vliegtickets van vandaag de dag zijn ze voor iedereen toegankelijk. Dit maakt het echter wel steeds moeilijker om een beslissing te nemen over de plek waar jij je vakantie wil vieren. Om jou te helpen hebben we een aantal van de mooiste bestemmingen op een rijtje gezet. En het mooie is, je hoeft er niet eens zo ver voor te reizen, we hebben enkel Europese landen gebruikt!


Europa is maar een klein continent, toch valt hier een heleboel te beleven. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Azië, waar landen liggen met gigantische oppervlaktes zoals China en Rusland bijvoorbeeld, bestaat Europa uit een legpuzzel van kleine landjes. Hierdoor is er een enorme variatie aan volkeren, talen en culturen. Dit heeft niet alleen een effect op de sfeer van een natie, het leidt eveneens tot een grote variatie aan gebouwen, bouwstijlen en activiteiten. Hierdoor is Europa zo waanzinnig interessant, er zijn zoveel verschillende dingen te beleven! Daar komt nog eens bij dat er verschillende klimaten zijn, van de zonnige zuidelijke stranden tot de rauwe en imponerende noordelijke berggebieden. Lees verder als jij nieuwsgierig bent naar wat de leukste plekken zijn die Europa te bieden heeft.

1. Lofoten in Noorwegen voor de ruige vakantieganger

Ben jij een avonturier? Dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan het mooie Lofoten in het noordwesten van Noorwegen. De Lofoten zijn een aantal magnifieke schiereilanden. Ze zijn rotsachtig en imponerend. Sommige bergen zijn 3.5 miljard jaar oud. Buiten dat zijn er prachtige bergmeren en mooie groene vlaktes. Wat valt er allemaal te beleven? Er zijn genoeg spectaculaire activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een zeearend-safari volgen. Verder is het mogelijk om te surfen en te snowboarden! Natuurlijk kun je eveneens goed ‘hiken’ door het uitgestrekte landschap.

2. Het avontuurlijke IJsland 

IJsland was vroeger een vrij onbekend land, waar mensen niet veel van afwisten. De laatste jaren is het echter steeds populairder geworden als vakantiebestemming, en terecht. Het oppervlak van IJsland is drie keer zo groot als dat van Nederland. Met een bevolking van 350.000 inwoners vertoond het land echter meer gelijkenissen met een stad als Utrecht. Zo’n lage bevolkingsdichtheid betekent dat er veel minder een gejaagd stadsleven aanwezig is, waar je je ook begeeft overal is er een uitgestrekte onverstoorde natuur. Dit is op zich al heel mooi, de unieke eigenschappen van het IJslandse landschap maken het geheel nog indrukwekkender. Er ligt volop ijs, er zijn gletsjers, geisers en imponerende rotsen. Een ruig landschap wat totaal verschilt van de Lage Landen.

 

Er zijn eveneens veel leuke activiteiten om te doen. Je kunt bijvoorbeeld een duik nemen in een warmwaterbron, of de nacht doorbrengen in een tentje onderaan een gletsjer. Verder kun je walvisspotten. IJsland is de ultieme bestemming als jij je aangetrokken voelt tot winterse landschappen en wel van een actieve vakantie houdt. 

3. Georgië, het vergeten Europese land

Georgië hoort ook bij Europa, iets wat mensen vaak vergeten. Eveneens zijn weinig mensen op de hoogte van de schoonheid van dit magnifieke land. Het heeft een prachtig bergachtig landschap. Buiten dat zijn de mensen er erg vriendelijk. Er heerst een aangenaam klimaat. Er zijn ook talloze plekken die het bezoeken waard zijn. De kloosters in Kazbegi bijvoorbeeld, of de uitgestrekte rotsblokken van de Kaukasus, of de prachtige hoofdstad Tbilisi. Verder wordt er heerlijke wijn geproduceerd, wat je zeker moet proeven! De reis naar Georgie is maar 4,5 uur, dus dat valt reuze mee.

4. Het zonnige Madeira in Portugal

Ben jij meer fan van de zon, dan hoef je niet bang te zijn. In Europa zijn talloze plaatsen waar de zon volop schijnt en waar je prima kan ontspannen. Een van de leukste plekken om te bezoeken is Madeira in Portugal. Het eiland is de geboorteplaats van een van de beste voetballers ooit: Christiano Ronaldo. Maar deze plaats heeft nog veel meer grootse dingen voortgebracht. Er zijn prachtige kustlijnen, met steile en groene kliffen. Verder zijn er vele bloemen te vinden, en kun je er magnifieke lokale wijnen drinken. Wat is er nog meer te doen? Je kunt goed naar het strand gaan, en genieten van de zon. Verder is Madeira de ultieme plek voor wandelaars en hobbyfotografen.

5. Meer een stadsmens? Bezoek Berlijn

Natuurlijk is niet iedereen een fan van uitgestrekte landschappen of het zonnen op een strand. Misschien ben jij een persoon die houdt van de stad. In dat geval moet je zeker de hoofdstad van Duitsland eens bezoeken. In Berlijn is van alles te beleven. Allereerst is er een heel actief en uniek nachtleven. De meeste nachtclubs zijn gevestigd in kelders, wat een aparte atmosfeer creëert. Verder zijn er vele alternatieve feestjes, die zeker het bezoeken waard zijn. In sommige nachtclubs gaan de feestavonden zelfs een aantal dagen door! Buiten dat is er ook veel van historische waarde te zien. Zo kun je een bezoekje brengen aan de overblijfselen van de Berlijnse muur, die de stad enkele decennia geleden nog doormidden splitste. De Brandenburger Tor is eveneens de moeite waard, een imponerend gebouw van grote historische waarde. Tevens is er het Holocaust monument. Dit bestaat uit een plein volgebouwd met grote stenen blokken. Volgens de ontwerper van dit kunstwerk symboliseert dit de desoriëntatie en het isolement van de Joodse bevolking ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Tot slot heeft Berlijn, met dank aan de Turkse immigranten gemeenschap een enorme variatie aan durumzaakjes waar je de lekkerste broodjes kunt halen. Natuurlijk is er eveneens gelegenheid om een echte Duitse braadworst aan te schaffen.

 

De hierboven beschreven landen zijn maar enkele plekken in Europa. Er zijn nog vele andere plaatsen die eveneens het bezoeken waard zijn. Gelukkig maar, zo raak je nooit uitgekeken op reizen en vakantie. Zoals je nu waarschijnlijk wel weet is het aanbod erg gevarieerd, of je nu houdt van strandvakanties, ruige landschappen of citytrips. Bezoek een van de bovenstaande toeristenspots of gebruik het als inspiratie om verder te zoeken. Veel plezier!