New Delhi India

New Delhi is een stad in India, het is ook de hoofdstad van het land. New Delhi hoort bij Delhi. De stad Delhi inclusief New Delhi telt zo’n ongeveer 27,2 miljoen inwoners en is daarmee een van de dichtstbevolkte steden in de wereld met de meeste inwoners.

Hoofdstad


New Delhi is nog niet zo heel lang de hoofdstad van India. Sinds 1939 is het pas de hoofdstad van India. Calcutta was een lange tijd de hoofdstad van India tot 1912. Calcutta is nog wel de hoofdstad in het noordwesten van India. Calcutta is een van de grootste steden in India, maar de hoofdstad, New Delhi is samen met Bombay de grootste stad in India. In 1947 was New Delhi officieel de hoofdstad van India, na de onafhankelijkheid. In 1912 begonnen de Britten met de bouw van New Delhi en in 1929 was de stad officieel klaar om in gebruik te nemen. Doordat de stad door de Britten is gebouwd, heeft de stad een Britse uitstraling. De stad ligt op een hoogte van 216 meter. De oppervlakte van de stad is 47,2 vierkante kilometer. New Delhi is een zeer vervuilde stad en staat op plaats zes in de WHO lijst van de meest vervuilde steden in de wereld. Elk jaar rond de winter krijgt de plaats last van smog. Er is door de gemeente wel al wat maatregelen genomen, maar de maatregelen zijn nog niet echt van toepassing. De stad heeft ook stedenbanden met Moskou, Peking en Samarkand.


Bezienswaardigheden


In New Delhi is een hoop te zien. Doordat de stad door de Britten is gesticht is het erg Brits en veel geschiedenis. Maar er zijn natuurlijk niet alleen maar Britse dingen te zien. Hier een top acht van de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in New Delhi;

 

  1. The India gate, het is een gebouw dat is gebouwd voor de slachtoffers die in de eerste wereldoorlog zijn omgekomen.
  2. Het rode fort, het rode fort is een tempel voor het hindoeïsme. Het hindoeïsme is het grootste geloof in India.
  3. Chandi chowk markt, het is een markt in Delhi waar je van alles kunt vinden. het is er erg druk maar je hebt een hele hoop te zien op de markt.
  4. Qtub minar, het is een van de grootste minaretten in India. De minaret is 72 meter hoog en de minaret staat ook op het UNESCO werelderfgoedlijst. Naast het hindoeïsme is de islam ook een groot geloof in India.
  5. Akshardham temple complex, het tempelcomplex bestaat nog niet zo lang. Het tempelcomplex is in 2005 gebouwd. Het complex is nog niet zo heel erg bekend onder de bezoekers en daarom juist leuk om te kijken, omdat het nog niet zo druk is met toeristen.
  6. Begraafplaats van Mahatma Ghandi, Gandhi is een bekende politicus geweest in India en heeft veel voor het land betekent. Als je de drukte van de stad zat bent is dit de perfecte plek om even tot rust te komen.
  7. Jama Masjid moskee, het is de grootste moskee van heel India. Er kunnen zo’n 25.000 bezoekers in de moskee en is 40 meter hoog.
  8. De Lotus tempel, de tempel is een plek waar er kan worden geboden. Het maakt niet uit wat voor geloof je hebt, iedereen is welkom.
 

Je kunt een rondreis door India maken en de reis laten samenstellen, dan weet je zeker dat je op alle hoogtepunten van de stad komt. Maar als je het zelf allemaal wilt ontdekken is dit zeker een aanrader om deze plekken te bezoeken als je op reis bent in India.