De mooiste eilanden ter wereld

Op vakantie gaan is superleuk, maar er zijn zoveel dingen waar je uit kunt kiezen, het is moeilijk om de juiste keuze te maken. Toch kunnen we wel stellen dat bijna iedereen wel fan is van eilanden. De prachtige blauwe zee, de witte stranden en de mooie natuur, daar houdt toch iedereen van? De vraag is dan wel, naar welk eiland ga je op vakantie? Er zijn natuurlijk superveel keuzes die je kunt maken. Om je te helpen hebben we een lijstje gemaakt van de mooiste eilanden in de wereld. Kies er maar één uit!

Hawaii in Amerika

Hawaii is een super bekend eiland, dit komt natuurlijk omdat veel Hollywood films zich afspelen op dit paradijselijk eiland, het is onderdeel van de Verenigde Staten. Echter, we kunnen niet stellen dat de bekendheid van Hawaii puur en alleen komt door de films en televisieseries. De prachtige natuur en het schitterende klimaat zijn natuurlijk de belangrijkste redenen. Het is vooral heel populair onder natuurliefhebbers en surfers. Je kunt dus op dit eiland terecht wanneer je van actie houdt, maar ook wanneer je dol bent op je rust. Het is makkelijk bereikbaar vanuit Los Angeles, 5,5 uur vliegen. De hoofdstad heet Honolulu. Vlakbij de hoofdstad ligt het beroemde strand Waikiki, dit is een heel leuk plekje alleen wel tamelijk druk. Kauai is een eilandje wat onderdeel uitmaakt van Hawaii en waar je prachtige natuurgebieden kunt vinden. Ook heb je Maui, hier kun je heel erg goed surfen. Hawaii, het grootste eiland, heeft heel veel vulkanen wat vrij indrukwekkend is.

De Whitsunday Islands

Deze eilandengroep is een typisch voorbeeld van een paradijselijke omgeving. Helderblauw water, hagelwitte stranden, prachtige tropische bebossing en een heerlijk temperatuurtje. Het ligt vlakbij Queensland. Het is te bereiken per boot of vliegtuig, er zijn vele reisbureaus waar je een trip kunt reserveren. Whitehave Beach is het absolute hoogtepunt. Natuurlijk kun je ook Australië verder verkennen, dit is tenslotte ook gewoon een eiland!

De Seychellen, een prachtig oord om je vakantie te vieren!

Een andere hele mooie plek zijn de Seychellen. Dit is eveneens een eilandengroep, in totaal bestaat deze archipel uit zo’n 115 eilandjes. Het ligt in de Indische oceaan, en het is ook een typisch paradijselijk eiland. Er zijn vele mooie stranden te vinden. Wat de Seychellen onderscheidt van andere plekjes is dat er een heleboel exclusieve resorts zijn waar je heerlijk kunt ontspannen. Dit is ook van de redenen dat deze eilandengroep zo mateloos populair is bij honeymooners. Je wilt op je huwelijksreis natuurlijk optimaal genieten, en de exclusiviteit van de resorts in combinatie met de prachtige natuur maken dit natuurlijk heel goed mogelijk. Je kunt echter meer doen dan alleen ontspannen, het is bijvoorbeeld mogelijk om rond te trekken en de omgeving is ook erg geschikt voor wildlife spotting.

Koh Phi Phi in Thailand

Een ander eiland dat je absoluut een keer moet bezoeken is Koh Phi Phi in Thailand. Dit is een prachtig eiland, waar veel te beleven valt. Er zijn bijvoorbeeld heel veel uitgaansgelegenheden. Deze zijn aan het strand gelegen. Je kunt aan de bar gewoon drankjes bestellen, maar de dansvloer bestaat uit een strook van het strand. Een unieke en hele speciale ervaring. Verder worden de drankjes in kleine emmertjes geserveerd, je moet dus wel door kunnen drinken! Er zijn ook Thai die spectaculaire trucs uithalen met brandende fakkels. Ze jongleren ermee terwijl ze dansen en zingen. Het is kortom een spectaculaire belevenis. Het nachtleven is echter niet het enige wat dit eiland zo mooie maakt, je kunt ook hele mooie tripjes plannen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om met een boot rond te reizen en de omringende eilanden te bekijken. Je kunt tijdens deze excursies ook snorkelen, en prachtige vissen zien. Verder kun je zelf ook vissen vangen. Je gaat dan mee op een boot van Thaise vissers, en werpt zelf een lijntje uit. Het is ook mogelijk om met Canadian Captain Bob mee te varen. Dit is een Canadees die zich op dit eiland gevestigd heeft. Hij heeft een enorm jacht waar je op mee kunt varen terwijl je sigaren rookt, whisky drinkt en ondertussen op enorme vissen jaagt.

Koh Phi Phi is het meest bekend om Mayabaai. Hier is namelijk de beroemde film ‘The Beach’ met Hollywood ster Leonardo di Caprio opgenomen. Sindsdien is het een toeristische hotspot geworden. Ondanks de drukte blijft het een enorm magnifieke plaats om te bezoeken. De schitterende bergen, die onder de plantengroei zitten en boven de helderblauwe zee uitsteken, vormen een magnifiek aangezicht.

Madeira in Portugal

Een ander heel erg bekend eiland is Madeira in Portugal. Het ligt zo’n 1000 kilometer van het vasteland in de Atlantische oceaan. Het heeft eveneens een hele indrukwekkende natuur. Het staat vooral bekend om de vele exotische bloemen die er te vinden zijn. Vanwege deze bloemen is het eiland heel erg geliefd bij professionele en amateurfotografen. Het is ook een heel leuk eiland als je van wandelen houdt. Er zijn hele mooie tuinen en parken. De ruige kustlijn is ook erg spectaculair om te zien. De hoofdstad Funchal staat vol met historische gebouwtjes en het heeft daardoor een heel authentiek karakter.

De bekendste inwoner van Madeira is natuurlijk Christiano Ronaldo, hij heeft hier nog steeds een huis, ook al is hij voornamelijk in Manchester te vinden tegenwoordig. Wanneer je op het vliegveld landt zie je gelijk een standbeeld van Ronaldo. Er was heel veel om dit standbeeld te doen, omdat het in de ogen van veel mensen ontzettend lelijk was. Zoek het maar op in Google, door ‘Madeira standbeeld Ronaldo’ in te typen. Je kunt natuurlijk ook gewoon dit prachtige eiland bezoeken en zelf het beeld aanschouwen. Misschien vind je het wel heel erg mooi!

Wij hebben een aantal eilanden beschreven, wanneer jij een leuke vakantie wil boeken, dan zit je zeker goed als je naar een van deze eilanden vertrekt. Hoewel er grote verschillen zijn tussen de eilanden hebben ze een paar dingen gemeen. Ze hebben fraaie natuur, prachtige stranden en een hele mooie zee.